HTML

Flash Játékok

Ha szeretnél egy kicsit kikapcsolódni, lazítani, játszani, akkor a legjobb helyen jársz! Itt mindig találhatsz új flash játékokat.

Point 'n' Click játékok - Ha elakadsz 3 rész.

2008.02.29. 17:41 :: nem várt fordulat

Igen, még a legtapasztaltabb öreg rókákkal, a legjobbakkal is előfordul, hogy elakadnak.
Leginkább az ultrahardcore játékokban, de volt már rá példa, hogy egy sima mezei egyszerű kis izében sem láttam a fától az erdőt, és nem volt mit tenni, segítséghez nyúltam.

Ha elekadsz:

Nyugi, nincs gond, hiszen ez csak egy játék. Ha szerencséd van, és olyan, akkor el tudod menteni a játékot, később visszajöhetsz még folytatni, vagy előlről kezdeni.

  • Első lépés: általános mindenre érvényes alapszabály.Nézz végig megint mindent mégegyszer, gondold át, tényleg mindent használtál -e mindenen, minden tárgyat alaposan megvizsgáltál -e és átolvastad -e a naplót.
  • Második lépés: hagyd abba, lehet, hogy fáradt vagy, nem tudsz eléggé koncentrálni, próbáld meg később, lehet, hogy olyan nyilvánvaló dolgot nem vettél figyelembe, amit máskor egyébként igen.
  • Harmadik lépés: nagyon nem megy? biztosan nagyon nem megy? Első második lépést már százszor is? Csalj, de csak egy KICSIT, és ne akárhogy. Nagyon sok játékban a készítők nem tiltják le a TAB billentyű működését. Vannak játékok, ahol ha nyomkodod a TAB -ot, sárgán bekereteződnek a klikkelhető objektumok. Lehet, hogy valami elkerülte csak a figyelmedet. Azért írtam, hogy csak egy kicsit, mert ha az egész játékot így játszod végig, akkor gyakorlatilag el is vesztette a játék a teljes értelmét. Hidd el, vagy Te annyira okos és ügyes, hogy ha elég kitartó vagy, meg tudod csinálni.
  • Negyedik lépés: nem, nem jött be az első három. No problemo. Nem csak Te játszol ezekkel a játékokkal. Írd meg a kommentekbe, mit csináltál eddig, milyen tárgyaid vannak, hol akadtál el, kis szerencsével válaszolni fognak.
  • Ötödik lépés: már mindent megpróbáltál, két nap múlva sem segített senki, de Te szeretnéd végigjátszani. Írj nekem. Jó esetben segítek, rosszabb esetben elküldöm a teljes végigjátszást, ha nagyon lusta vagyok, és nem akarom mégegyszer végigszopni a játékot, hogy emlékezzek rá, mi volt az adott ponton a kulcs. Viszont ne követelj, szabadidőmben csinálom a blogot ingyen és bérmentve, (ja nem igaz, kb. fél év alatt sikerült már összeszednem legalább 50$ -át az AdSense-szel :))), s van amikor keményen dolgozom, nem tudok épp ezzel foglalkozni.
  • Hatodik lépés: kész, világvége, én sem segítettem, nem csináltam végigjátszás oldalt, nincs mese, keresd meg a neten a végigjátszást. Ennek több módja van.
    A minap a vision -höz linkeltek be egy végigjátszást, átnéztem az oldalt: http://www.kalandor.forum.hu/
    Ahogy látom a srácok járnak felém is, mert elég sok játék végigjátszását teszik fel pár nap késéssel miután itt megjelent :) Én ennek csak örülök, hiszen ez azt jelenit, hogy látogatják az oldalam, játszák a játékokat.  Ha itt sincs, akkor már csak az angolodra hagyatkozhatasz. Beírod a google-ba a játék nevét, és a bűvös kulcsszót: walkthrough. Biztos siker.

Nos, most hogy már sikerült végigjátszanod örülhetsz, de kérlek, ha látod, hogy más is szenved, akkor segíts neki, és ne azzal, hogy bemásolod a teljes végigjátszást, hanem csak a kulcs momentumra utaló segítséggel, vagy magával a kulcs momentummal.

Ha valaki végigjátszással viszi végig, elveszti az élvezetét, hangulatát a játék, ezért én ezt nem ajánlom. Ha pedig meg van a végigjátszás, akkor az ember nagyon könnyen elcsábul, kísértésbe esik, és nem fog szenvedni valamivel 10 percet, hanem inkább megnézni, higgyétek el, nem lesz akkora a sikerélmény, mint ha teljesen egyedül, magadtól, maximum egy kis segítséggel oldottad volna meg.

A következő részben leírom, milyen gyakran előforduló tárgyak szerepelnek ezekben a játékokban, illetve néhányat a kedvenceim közül ezekből a tárgyakból.

Következő rész:
Tárgyak >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr76359715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása